Mainos

Sharifin oikeudenkäynti siirtyy

Pakistanilainen terrorisimin vastainen tuomioistuin on tänään lykännyt syrjäytetyn pääministerin Nawaz Sharifin virallisten syytteiden lukemista. Oikeusprosessi on määrä aloittaa näillä näkymin ensi keskiviikkona.

Nawaz Sharif

Syynä lykkäykselle oli vastikään hyväksytty uusia laki, jonka mukaan vain korkeimman oikeuden jäsen voi johtaa terrorismin vastaisen tuomioistuimen istuntoa. Sharifia ja hänen seitsemää läheistä avustajaansa syytetään salaliitosta ja maanpetturuudesta. Jos heidät havaitaan syyllisiksi, seurauksena saattaa olla jopa kuolemantuomio.

Sharifia syytetään siitä, että hän yritti estää Pakistanin nykyisen sotilasjohtajan, kenraali Pervez Musharrafin lentokoneen laskeutumisen Karachiin, kun tämä oli palaamassa vierailulta Sri Lankasta lokakuussa. Koneessa oli kenraalin lisäksi lähes 200 muuta matkustajaa ja kun se vihdoin saatiin alas, oli siinä polttoainetta enää noin kymmeneksi minuutiksi. Muutama tunti välikohtauksen jälkeen Musharraf kaappasi vallan Sharifilta verettömässä vallankaappauksessa.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.