Mainos

Shara: Syyria ei halua sotaa

Syyria vakuuttaa, ettei se halua ajautua sotaan Israelin kanssa.

Syyria yrittää välttää sodan

Syyria vakuutti ettei se halua sotaa Israelin kanssa ja samalla se torjui Israelin uhkauksen turvautua voimatoimiin sen jälkeen, kun Syyrian tukema libanonilainen Hizbollah-järjestö sieppasi raja-alueelta kolme israelilaista sotilasta.

Syyrian ulkoministerin Farouq al-Sharan mukaan sotaa eivät halua Syyria, Libanon eivätkä Hizbollahin sissit. Sen sijaan Israel on itse vastuussa väkivallan kiihdyttämisestä, Shara sanoi tavattuaan Damaskoksessa egyptiläisen virkaveljensä Amr Moussan. Israel on Sharan mukaan varma häviäjä, jos se yrittää saada aikaan sodan.

Israelin pääministeri Ehud Barak on varoittanut, että Israel ryhtyy päättäväisiin toimiin varmistaakseen pohjoisten kaupunkiensa turvallisuuden. Syyria ja Iran tukevat Libanonissa toimivia Hizbollah-sissejä, jotka ovat jälleen viime päivinä ottaneet yhteen israelilaisten sotilaiden kanssa raja-alueella.

Eilen sissit sieppasivat kolme raja-alueella partioinutta sotilasta, joiden avulla järjestö aikoo painostaa Israelia vapauttamaan vankiloistaan joukon arabeja. Punaisen Ristin kansainvälinen komitea (ICRC) yrittää edistää vankiongelman ratkaisua, mutta ei toimi varsinaisesti välittäjänä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.