Mainos

Shampoon hinta ei takaa laatua

Shampoon kallis hinta ei välttämättä takaa parasta pesutulosta, kertoo Kuluttaja-lehden tuore vertailu. Myöskään hammasharjojen mullistaviksi mainostetut erikoisominaisuudet eivät yleensä vaikuta hampaiden puhtauteen.

Kuluttaja-lehden selvityksen mukaan edulliset shampoot sisältävät yleensä saman verran samoja ainesosia kuin kalliit shampoot. Selvityksessä kallein shampoo maksoi 660 markkaa litra ja edullisin 17 markkaa litra.

Selvityksessä tutkittiin yli 50 erilaista kaupoissa ja kampaamoissa myytävää shampoota. Selvityksen mukaan useissa shampoissa käytetään allergiaa aiheuttavia säilöntäaineita ja hajusteita. Allergisia reaktioita aiheuttavia säilöntäaineita oli 28 shampoossa. Hajusteita oli kolmea shampoota lukuun ottamatta kaikissa testatuissa tuotteissa.

Kuluttaja-lehti on selvittänyt myös hammasharjojen välisiä eroja. Hammashoitajat vertailivat markkinoilla olevia hammasharjoja. Hammashoitajien mukaan hammasharjojen uusilla mainostetuilla erikoisominaisuuksilla ei ole käytännössä merkitystä hampaiden puhdistumisen kannalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.