Mainos

Shaba Zairen kapinallisten seuraava tavoite

Länsi-Zairea hallitsevat tutsikapinalliset ilmoittivat tänään, että heidän seuraava tavoitteensa on Zairen toiseksi suurimman kaupungin Lubumbashin valtaaminen. Lubumbashi on mineraalirikkauksistaan tunnetun eteläzairelaisen Shaban maakunnan pääkaupunki.

Kapinalliset valtasivat eilen strategisesti tärkeän Kisanganin kaupungin Kongojoen varrella. Kapinallisjoukkojen edustaja Raphael Genda sanoi, että sissit ovat jo työntyneet eteenpäin Kisanganista. Hän ilmoitti myös, että sissit hallitsevat Pweton kaupunkia, joka sijaitsee 400 kilometriä Lubumbashista koilliseen.
-Jos Kinshasan viranomaiset eivät tule neuvottelemaan, me menemme Lubumbashiin ja vielä siitä eteenpäin, voitonriemuinen Genda sanoi viitaten Zairen hallitukseen.

Kapinallisten johtaja Laurent Kabila vannoi eilen, että hänen joukkonsa etenevät pääkaupunkiin Kishasaan saakka. Hän torjui YK:n yritykset saada aikaan tulitauko kapinallisten ja presidentti Mobutu Sese Sekon joukkojen välille.

Avustusjärjestöjen mukaan Kisanganin joutuminen kapinallisten käsiin on jättänyt jälleen 100 000 pakolaista alueella oman onnensa nojaan.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.