Mainos

Sfor-joukkoja ammuttiin raketilla Bosniassa

Bosniassa toimivan monikansallisen Sfor-joukon ajoneuvoa ammuttiin viime yönä raketilla Mostarin kaupungissa. Kukaan viidestä espanjalaisesta vakauttamisjoukon sotilaasta ei haavoittunut.

Aikaisemmin ei Bosnian rauhaa valvovia rauhanturvaajia vastaan ole hyökätty. Daytonin rauhansopimus päätti Bosnian sodan vuonna 1995. Sen toteuttamista valvoi aluksi Naton johtama Ifor-joukko ja nyt maan tilannetta vakauttaa niin ikään Nato-johtoinen Sfor-joukko.

Naton pääsihteeri Javier Solana tuomitsi iskun kovin sanoin ja tähdensi, etteivät Nato ja Sfor-joukko salli sen toistuvan. Sfor-joukko partioi Mostarissa lähellä entistä kaupungin jakolinjaa, kun sitä tulitettiin noin sadan metrin päästä. Parhaillaan selvitetään, keitä ampujat olivat.

Kaupunki on ollut jaettuna vuodesta 1993 lähtien, jolloin muslimit ja kroaatit sotivat keskenään. Kaupunkia ei ole saatu yhdistetyksi. Vajaat kaksi viikkoa sitten muslimien ja kroaattien yhteenotossa kuoli yksi ihminen ja haavoittui 30.

Kaupungin pormestari arveli, että Sfor-joukkojen tulittaminen liittyy siihen, että joukot takavarikoivat äskettäin aseita kroaateilta.
-Näin vastataan siihen, että Sfor-joukko vihdoinkin alkaa toteuttaa tehtäväänsä, sanoi pormestari.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.