Mainos

SEY huolissaan koirien häkkisäilytyksen yleistymisestä

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY on huolestunut koirien häkkisäilytyksen yleistymisestä.

Koiria suljetaan yhä lisääntyvässä määrin pieniin kuljetus- tai näyttelyhäkkiin esimerkiksi omistajiensa työpäivien ajaksi.

Häkitys on yleistynyt monesta syystä. Yleisin syy sulkea koira häkiin päivän ajaksi on asunnon irtaimiston suojeleminen koiran mahdollisesti aiheuttamilta tuhoilta.

Monet uudet koiranomistajat aloittavat häkityksen koirankasvattajan suosituksesta, sanoo SEY:n viestintäpäällikkö Maria Blomster.

- Koirien kasvattajat ohejjstaa monestikin pennunottajille että kannattaa laittaa se pentu päiväksi häkkiin kun lähtee töihin ja lapset kouluun. Pentu ei hävitä paikkoja ja siinä sivussa saattaa oppia sisäsiistiksiskin. Pennunottajat ottaa tämän kyseenalaistamatta, eikä ymmärretä että se ei ole ensinnäkään oikein eikä myöskään lain mukaista.

Kasvattajat saattavat suositella häkitystä siksi, että ovat tottuneet hallitsemaan suuria määriä koiria sen avulla, Blomster arvioi.

Hänen mukaansa mukaan koirien häkityksen kohdalla eläinsuojelulainsäädäntö on kuitenkin yksiselitteinen. Eläintä saadaan pitää sen kuljetukseen tarkoitetussa laatikossa tai häkissä vain tilapäisestä syystä, kuten kuljettamisen tai sairauden takia.

Suurin osa koirien yksinolo-ongelmista on ehkäistävissä ennalta kunnollisen opetuksen avulla, Blomster muistuttaa.

SEY on juuri käynnistänyt Suomen Kennelliiton tukemana häkityksen vastaisen kampanjan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.