Mainos

Sexpo: Seksinukkebordellin perustaminen on hyvä asia – "vähentää seksuaalirikoksia, miksei ihmiskauppaakin"

Seksuaaliasiantuntijasäätiö Sexpon toiminnanjohtaja Tommi Paalanen pitää uutista Euroopan ensimmäisestä seksinukkebordellista pääosin hyvänä asiana. Hän ei näe kuitenkaan, että seksinukkebordellit tulisivat rytinällä esimerkiksi Suomeen, tai että ne vähentäisivät ihmiskauppaa.

MTV Uutiset kertoi viikonloppuna, että Barcelonaan on avattu Euroopan ensimmäinen seksinukkebordelli. Paalasen mukaan uudenlaiset, todellisen tuntuiset seksinuket ovat esimerkiksi Japanissa paljon yleisempiä kuin Euroopassa.

Paalanen löytää seksinukkebordellista monta hyvää puolta.

– Sellainen kehitys ylipäätään, että ihmiset vapautuvat seksuaalisesti ja löytävät keinoja toteuttaa itseään eri tavoin, vähentää seksuaalirikoksia ja miksei myös ihmiskauppaa.

Hän ei usko seksinukkebordellien yleistyvän esimerkiksi Suomessa lähiaikoina.

– Mitään lainsäädännöllistä ongelmaa seksinukkebordellin perustamisessa Suomeen ei ole.  En kuitenkaan näe, että tällaisia bordelleja tulisi esimerkiksi Suomeen isossa mittakaavassa tai että niillä olisi suuri merkitys seksuaalialan ongelmiin. Sitä saadaan varmasti odottaa parikymmentä vuotta.

Estyneille ihmisille seksinukke voi olla oiva keino toteuttaa itseään.

– Seksinuket ovat kehittyneet valtavasti esimerkiksi pumpattavasta Barbarasta. Nuket ovat eloisan ja toden tuntuisen oloisia. Jos jonkun on vaikea vapautua toisen ihmisen kanssa, voi seksinukke olla oikea ratkaisu, ettei tarvitse jännittää toisen ihmisen reaktioita.

Negatiivisena asiana Paalanen mainitsee sen, että alan työntekijät voivat kokea nuket uhaksi.

– Osa seksityöntekijöistä tekee työtä vapaaehtoisesti ja joku voi kokea, että heidät yritetään korvata. Seksi nuken ja ihmisen kanssa on kuitenkin hyvin erilaista, joten ei tämä varmastikaan vähennä seksipalveluiden kysyntää, Paalanen sanoo.

Kaiken kaikkiaan Paalanen ei pidä seksinukkebordellia minään ihmeellisenä asiana.

–Tämä on yksi uusi aluevaltaus seksibisneksessä, en näe tässä mitään erityistä. Seksimessuilla Suomessa tällaista uutta seksinukkea esiteltiin vuosi pari sitten. Nuket ovat hyvin ihmismäisen oloisia, muun muassa niiden ihoon on panostettu paljon. Niiden nivelet liikkuvat ja niitä voi asetella eri asentoihin.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.