Seurapomo jyrähti: KHL-mestaruus ratkaistaan huutokaupalla

Jääkiekon KHL-joukkue Dynamo Moskovan pomo Arkady Rotenberg ei pidä siitä, mihin suuntaan KHL on mennyt.

Sarjan hallitsevan mestarin uusi pomo Rotenberg sanoo, että mestaruus menee sille, joka laittaa eniten ruplia likoon.

– Nykyään tästä on tullut jonkinlainen huutokauppa, se kenellä on rahaa, sillä on valtaa. Sen ei pitäisi olla lainkaan niin, Rotenberg sanoi Ria Novostille.

Kaksi Venäjän valtiollista energiayhtiötä ovat laittaneet tukirahaa palamaan. Kaasuyhtiö Gazprom tukee SKA Pietaria ja öljy-yhtiö Rosneft Moskovan TsSKA:ta. Rotenberg on itse mijardööri, joka on hankkinut omaisuutensa energia- ja pankkimaailmasta. Hän myöntää, että hänen firmansa tukevat Moskovan Dynamoa. Rotenbergin mukaan KHL:ssä on konflikti rikkaiden ja köyhien seurojen välillä.

– Me tulemme auttamaan lajia ja joukkuetta. Teemme hyvää maallemme, että nuoret oppisivat parhailta ja että meillä olisi perinnettä. Mutta sitten jotkut tulevat ja suorittavat sairasta turhamaisuuttaan. Se ei ole oikein, minä en kaipaa sellaista, Rotenberg sanoo.

Rotenberg myös vihjaa, että nimeämättömät henkilöt varastavat rahaa KHL-seuroilta. Hän kuuluu liigan johtokuntaan ja vakuuttaa, että liiga yrittää kaikessa hiljaisuudessa saada järjestystä aikaan.

Hallitseva mestari avaa kautensa viime vuoden finaalivastustaja Avangard Omskia vastaan 4. syyskuuta.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat