Mainos

Seurakuntia patistetaan yhteistyöhön

Kirkon keskusrahasto patistaa seurakuntia tiiviiseen yhteistyöhön ja jopa liitoksiin. Aamulehti kertoo, että tätä aiotaan vauhdittaa seurakuntien avustusten jakoperusteiden muutoksella. Asiaa valmistelee kirkkohallituksen asettama työryhmä.

Kirkko

Avustusten jakoperusteiden muutoksella köyhät seurakunnat pakotettaisiin yhteistyöhön tai jopa yhdistymään naapuriseurakunnan kanssa. Seurakuntien avustuksiin toivotaan nopeasti säästöjä. Syynä on se, että vuoden alusta voimaan tullut yhteisöveron leikkaus uhkaa ajaa Kirkon keskusrahaston kriisiin vuodesta 2001 alkaen.

Veroleikkaus on jo tänä vuonna heikentänyt kymmenien seurakuntien taloutta. Köyhtymisen arvioidaan lisäävän avustusanomuksia heti ensi vuoden alussa. Keskusrahastolain muuttamista pohtivan työryhmän ensimmäinen määräaika on joulukuun lopussa. Kirkon keskusrahaston johtaja, kirkkoneuvos Reijo Lehtinen myöntää, että pyrkimyksenä on tiivistää seurakuntien yhteistyötä yli kuntarajojen. Tavoitteena on hakea henkilöstösäästöjä ja rajoittaa näin apua hakevien seurakuntien määrää.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.