Seurakuntavaalit tulevat - katso hauska video

Seurakuntavaalit lähestyvät. MTV avaa 13.10. yhteistyössä Kirkkohallituksen kanssa tekemänsä vaalikoneen.



Katso oheinen hauska vaalivideo, Pyhä Kabinetti:

Pyhä Kabinetti - Ensimmäinen jakso

Seurakunta on Suomen suurin yhteisö. Sinne mahtuu varsin moniääninen joukko ihmisiä. Pyhässä Kabinetissa sekalaisen seurakunnan näkemykset kohtaavat. Ensimmäisessä jaksossa puhuttavat kirkon vapaamatkustajat. Ovet ovat auki, joten katso mitä kenelläkin on sanottavaa.

JAKSO 2 VIIKON KULUTTUA NÄILLÄ SIVUILLA JA KATSOMOSSA

Seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa. Vaalit toimitetaan joka neljäs vuosi samanaikaisesti kaikissa seurakunnissa.

Kirkon jäsenellä on äänioikeus siinä seurakunnassa, jonka jäsen hän on 15.8. Kirkon jäsen kuuluu siihen seurakuntaan, jonka alueella asuu. Seurakuntajako noudattelee pääsääntöisesti kuntajakoa.

Kirkossa ylintä päätösvaltaa käyttää seurakuntavaaleissa seurakunnan jäsenistä valittu kirkkovaltuusto. Mikäli saman kunnan alueella on useita seurakuntia, nämä seurakunnat muodostavat seurakuntayhtymän ja tällöin ylintä valtaa käyttää seurakuntayhtymässä yhteinen kirkkovaltuusto ja seurakunnassa seurakuntaneuvosto. Seurakunnan johtajana toimii kirkkoherra.

Ennakkoäänestys järjestetään 27.–31.10.2014.

Ennakkoon saa äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa ympäri Suomen. Äänestystilanteessa tarvitaan henkilöllisyystodistus.

Kirkkoherranvirastoissa tai seurakunnan toimistossa voi äänestää ennakkoäänestysviikolla 27.–31.10. joka päivä kello 9–18 ja muissa paikoissa seurakunnan ilmoittamina aikoina. Tärkeää on tietää ehdokkaan numero. Numerot löytyvät seurakuntien verkkosivuilta, sen jälkeen kun ehdokasasettelu on päättynyt.

Seurakuntavaalit järjestetään isänpäivänä 9.11.2014.

Äänestys alkaa klo 11 ja päättyy klo 20.

Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakunnan äänestyspaikassa.

Lue myös:

    Uusimmat