Mainos

"Seurakuntavaalien ehdokkaat konservatiivisia"

Tutkijan mukaan seurakuntavaalien ehdokkaat ovat hieman konservatiivisempia kuin kirkon jäsenet keskimäärin.

Tutkija Veli-Matti Salminen Kirkon tutkimuskeskuksesta arvioi, että aktiiviset seurakuntalaiset ovat asettuneet muita ahkerammin ehdolle seurakuntavaaleissa.

Aktiiviseurakuntalaisten näkemykset ovat usein myös muuta kirkkokansaa konservatiivisempia.

Tutkija Veli-Matti Salminen:

- Ehdokkaat vaikuttavat arvomaailmaltaan hiukan konservatiisemmilta verrattuna äänestäjiin tai kirkon työntekijöihin. Nämä ovat tällaisia keskitason lukuja, paikallisia eroja voi olla hyvinkin paljon. Vaikutukset näkyvät kussakin paikallisseurakunnassa, eli se minkälaisia valintoja siellä tehdään ja ketkä lähtevät liikkeelle.

Tutkija Salmisen mielestä paikalliset teemat ovat nousseet hyvin esille seurakuntavaaleihin liittyvässä keskustelussa ja vaalikoneessa.

Veli-Matti Salminen Kirkon tutkimuskeskuksesta arvioi, että julkisuudessa on puitu tärkeitä arvokysymyksiä kuten samaa sukupuolta olevien mahdollista oikeutta kirkolliseen vihkimykseen.

Samalla myös paikalliset teemat ja seurakuntien taloustilanne ovat nousseet esiin.

- Se mielestäni liikkunut aika lailla niissä teemoissa joita on koetettu nostaa esiin tässä vaalitiedotuksessakin. Eli että koetetaan enemmän tiedostaa sitä mitä seurakuntien luottamuselimet tekevät ja miten päätöksiin voi vaikuttaa. Jonkin verran on nostettu esiin sitä, että seurakunnat tulevat olemaan samanlaisessa muutospaineessa kuin kunnat ja julkinen sektori. Taloudellisia haasteita ja rakenteellisia muutoksia on tulossa.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tänään. Seurakuntavaalikoneeseen voi tutustua MTV Uutisten nettisivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.