Mainos

Seurakunta otti kurdin suojiinsa

Turun Mikaelin seurakunta aikoo auttaa kurdinaista turvapaikan saamisessa. Kirkkoherran mukaan seurakunta ei voi kääntää selkäänsä henkilölle, joka joutuisi kotimaassaan hengenvaaraan.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut Iranin kurdi on hakenut turvapaikkaa Turusta Mikaelin seurakunnasta. Nainen kertoo, että hän joutuisi hengenvaaraan kotimaassaan.

Turun Mikaelin seurakunta on päättänyt auttaa naista, kertoo kirkkoherra Jouni Lehikoinen.

- Meidän oli tehtävä aamulla pikainen ratkaisu siitä, miten seurakunta voi toimia tällaisessa tilanteessa. Päädyimme siihen ratkaisuun, että emme voi ohittaa asiaa. Kyseessä on ihminen, joka on hädän ja avun tarpeessa sekä ilmeisessä hengenvaarassa, mikäli hänet palautetaan kotimaahansa, Lehikoinen sanoo.

Kirkkoherra Lehikoisen mukaan naisen vaaratilanne kotimaassaan liittyy tämän sukulaisiin sekä poliittisiin syihin.

Mikaelin seurakunta aikoo viedä turvapaikkahakemuksen nopealla aikataululla viranomaisille.

- Odotamme kuitenkin ensin, että nainen saa rauhoittua hetken ja koottua itsensä. Hän on henkisesti hyvin lopussa juuri nyt, Lehikoinen kuvailee.

Suomen ekumeeninen neuvosto on juuri julkaissut turvapaikkaoppaan seurakunnille. Oppaan lähtökohta on, että jos joku pyytää kirkolta apua vedoten hengenvaaraan, kristityn seurakunnan on velvollisuus auttaa häntä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.