Seuraa Suuri journalistipalkinto -kilpailun taivalta nyt Facebookissa

Suuri journalistipalkinto -kilpailua on tänä vuonna entistä helpompi seurata ja ottaa osaa myös kilpailuun.

Kilpailun etenemistä ja taustoja voi tutkia tänä vuonna ensimmäistä kertaa Facebookissa Suuri journalistipalkinto -kilpailun omilla sivuilla.

– Facebook-sivuilla voi käydä kurkkaamassa, miten palkinnonjako etenee ehdotusprosessista itse palkintojen jakamiseen. Helmikuussa heti ehdokkaiden julkistamisen jälkeen sivuilta löytyy muun muassa ehdokkaiden haastattelut ja kilpailun lähestyessä heidän tunnelmiaan ennen voittajan valintaa. Lisäksi Facebookissa muistellaan, ketkä ovat aikaisempina vuosina voittaneet arvokkaan palkinnon, kertoo Suuri journalistipalkinto -kilpailun tv-lähetyksen tuottaja Mari Haavisto.

Bonnierin Suuri journalistipalkinto jaetaan vuosittain ja sen tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia. Keskustelu onkin journalismille tärkeää, ja sosiaalinen media antaa tähän erinomaisen väylän, toteaa Haavisto.

– Facebookissa avautuu myös ensimmäistä kertaa Suuren journalistipalkinnon historiassa mahdollisuus kootusti keskustella ehdokkaista ja kommentoida heidän juttujaan, Haavisto jatkaa.

Ehdokkaat julki helmikuussa

Suuri journalistipalkinto -kilpailuun saapui jälleen tänä vuonna ennätyksellisen paljon ehdotuksia palkinnon saajaksi.

Yhteensä ehdotuksia tuli vuoden loppuun mennessä 456 kappaletta. Ehdokkaat julkistetaan helmikuussa 14. päivä, jonka jälkeen ehdokkaita pääsee äänestämään Facebookissa. Lisäksi kilpailun ehdokkaita voi äänestää Suuri journalistipalkinto -kilpailun omilla nettisivuilla.

Voittajat julkistetaan maaliskuun lopulla. Kilpailussa on kolme kategoriaa; Vuoden juttu, Vuoden journalisti ja Vuoden journalistinen teko. Lisäksi valitaan yleisön suosikki. Yleisön suosikki on valittu jo vuodesta 2011 lähtien.

Voittajat valitsee palkintolautakunta, jolla on monipuolinen kokemus mediasta. Palkinnon arvo on jokaisessa luokassa 7 500 euroa.

Voittajat julkistetaan suorana MTV3-kanavalla televisioitavassa gaalassa 26.3. 


 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja