Mainos

Seuraa helleaaltoa: Missä on lämpimintä tänään, missä huomenna?

Mikäli helle ja auringonpaiste houkuttelevat vielä tälläkin viikolla, kannattaa suunnata sisämaahan, kauas järvi- ja ranta-alueilta. Rannikkoseudulla on aina hieman viileämpää, mutta koska tänään puhaltelee itätuuli, länsirannikollakin päästään hellelukemiin. Tänään helteen perässä kannattaa matkustaa etenkin Kainuuseen ja Koillis-Suomen paikkakunnille.

Lounais-Suomessa on myös lämmintä, mutta sadekuurot saattavat ajoittain kastella auringonpalvojien piknik-eväät. Iltapäivästä Suomen etelä- ja keskiosaan muodostuu kumpupilviä.

Huomenna pilvisyys runsaampaa

Huomenna kannattaa reissata Kainuusta kohti Itä-Suomea tai Tornionjokilaaksoa, mikäli mielii helleaallon ykkösalueille. Myös huomenna lähes koko maassa päästään hellelukemiin, mutta paikalliset sadekuurot ovat mahdollisia.

Keskiviikko ja torstai ovat koko Suomessa jälleen hieman kuivempia päiviä, mutta länsirannikolla saattaa sadella keskiviikkona. Torstaina koko maa on taas hyvin aurinkoinen ja sää on poutainen. Hellelukemat eivät välttämättä ylity, vaan sää pysyy aikaista viileämpänä. Etelä-Suomen alueella on lämpimintä.

Perjantaina luoteinen kylmärintama saavuttaa Suomen. Luvassa on ilmavirran mukana tulevia sade- ja ukkoskuuroja. Auringonpalvojan kannattaa pysytellä Etelä- tai Itä-Suomessa, sillä siellä sataa todennäköisesti vasta illalla. Pohjanmaalla ja Lapissa päivälämpötila saattaa jäädä jopa alle kahdenkymmenen.

Lisää säätietoja MTV3:n Sää-sivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.