Mainos

Seteli hakee KKO:lta purkua palomieslakon tuomioon

Suomen Erityisteknisten Liitto Seteli hakee korkeimmalta oikeudelta purkua työtuomioistuimen tuomioon, jossa palomiesten lakonuhka todettiin laittomaksi.

Suomen Palomiesliiton kattojärjestö Seteli jätti tänään KKO:lle asiaa koskevan hakemuksen. Setelin hakemuksen laatineen entisen valtakunnansovittelijan Jorma Reinin mukaan työtuomioistuimen päätös pyritään saamaan täytäntöönpanokieltoon myös tekemällä asiasta tuomiovirhekantelu. Suomen Erityisteknisten Liitto Seteli on tehnyt Reinin kanssa sopimuksen, jonka mukaan Reinin laki- ja konsulttitoimisto avustaa ammattijärjestöä erilaisissa työmarkkinakysymyksissä.

Työtuomioistuin katsoi Setelin marraskuuhun ajoittuvan lakonuhkan laittomaksi, koska sillä pyrittiin vaikuttamaan palomiesten eläkeasioihin, mikä ei kuulu virkaehtosopimuksilla sovittaviin asioihin.

Seteli katsoo, että työtuomioistuimen päätös ei perustu virallisen lakkoilmoituksen sisältöön, vaan tiedotusvälineistä kerättyyn tietoon. Seteli sanoo vaativansa muutoksia palomiesten palkkausjärjestelmään ja työaikajärjestelyihin. Mikäli sovintoa kiistassa ei synny, lakko on nyt tarkoitus järjestää 20. marraskuuta kello 16.00. Alkaessaan lakkoon osallistuisi noin kolme tuhatta palo- ja pelastusalan työntekijää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.