Mainos

Setec sai ison sirukorttitilauksen Baltiasta

Älykorttiyhtiö Setec toimittaa Hansabank-ryhmittymälle Viroon, Liettuaan ja Latviaan kesän aikana yhteensä runsaat 350 000 sirullista Visa EMV -korttia. Suurin osa korteista menee Viroon ja Liettuaan.

Hansabank-ryhmittymä on Baltian markkinajohtaja maksukorteissa. Setecin pankkiliiketoiminnasta vastaavan yksikön johtaja Jarmo Rouhiainen sanoo, että tilaukset ovat huomattavan kokoisia maailmanlaajuisestikin arvioituna. Ne ovat jatkoa Setecin aiemmille Baltiaan suuntautuneille EMV-toimituksille. Sopimuksen arvoa Setec ei kertonut.

Rouhiaisen mukaan Baltian maksukorttimarkkinat ovat kovassa kasvussa, sillä sikäläiset pankit uusivat aktiivisesti nykyistä korttikantaansa.

-Liettuassa korttimäärien odotetaan lähes kaksinkertaistuvan lähivuosina, ja Latviassakin on näkyvissä vahvat kasvumahdollisuudet maksukorttimarkkinoilla, Rouhiainen sanoo. Setec on toimittanut sirullisia EMV-kortteja kotimaan lisäksi myös esimerkiksi Tanskaan ja Puolaan. Setecin viime vuoden 50,7 miljoonan euron liikevaihdosta noin puolet tuli jo kansainvälisiltä markkinoilta.

Visan ja MasterCardin aikataulun mukaan EMV-korttien käyttöön siirryttäisiin EU-alueella viimeistään vuonna 2005 ja Aasiassa vuonna 2006. Siirtymistä sirullisiin kortteihin pidetään välttämättömänä, sillä sirullinen maksukortti parantaa merkittävästi maksutapahtumien turvallisuutta, vähentää korttien väärinkäytöksiä ja tarjoaa mahdollisuuden aivan uudenlaisten sähköisten pankkipalveluiden käyttöönottoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.