Mainos

Setec kokonaan ulkomaalaisomistukseen

Älykorttiyhtiö Setecin uudeksi omistajaksi tuleva luxemburgilainen Gemplus on maailman johtava älykorttien valmistaja.

Suomalainen älykortti- ja passiyhtiö Setec siirtyy kokonaan ulkomaalaisomistukseen, kun tähän saakka yhtiötä omistanut pääomasijoittaja ja kotimaiset omistajat luopuvat omistuksestaan. Kokonaiskauppahinta nousee noin 96,5 miljoonaan euroon, kun mahdollinen lisäkauppahinta lasketaan mukaan.

Setecin uudeksi omistajaksi tuleva luxemburgilainen Gemplus on maailman johtava älykorttien valmistaja sekä liikevaihdolla että korttitoimituksilla mitattuna. Yli viisi miljardia älykorttia myyneen yhtiön viime vuoden liikevaihto oli 865 miljoonaa euroa.

Setecistä luopuvat pääomasijoittaja CapManin hallinnoimat rahastot sekä Suomen Itsenäisyyden Juhlarahasto (Sitra), Suomen Teollisuussijoitus, työeläkeyhtiö Varma ja Henki-Sampo.

Seteciä omistivat myös yhtiön johto ja avainhenkilöt. Capmanin mukaan kauppahinta koostuu 30 miljoonasta eurosta ja 19 miljoonasta Gemplusin osakkeesta.

Pariisin pörssissä noteeratun Gemplusin osakkeen arvo oli 1,92 euroa kaupantekohetkellä. Kauppaan sisältyy lisäksi enintään 30 miljoonan euron lisäkauppasumma, joka perustuu Setecin tilauskantaan ja joka maksetaan toteutuessaan tämän vuoden lopussa.

CapManin rahastot omistivat Setecistä ennen kauppaa lähes 39 prosenttia. Irtautuminen ei vaikuta CapManin tämän vuoden tulokseen. Tänään julkistettu kauppa tarvitsee ennen toteutumistaan viranomaisten hyväksynnän. Kaupan odotetaan toteutuvan kesäkuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.