Mainos

Seta pöyristyi Päivi Räsäsen kommenteista

Seksuaalivähemmistöjen järjestö Seta on pöyristynyt kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen kannanotosta, joka koskee uutta hallitusohjelmaa.

Uudeksi sisäministeriksi nouseva Räsänen ilmaisee tyytyväisyytensä, koska hallitusohjelmassa ei ole kirjausta avioliitto- tai parisuhdelain muutoksesta.

Setan puheenjohtaja Outi Hannula epäilee Räsäsen sitoutumista hallitusohjelman yhdenvertaisuuskirjauksiin.

–Räsänen ilakoi sillä, ettei nais- ja miesparien yhdenvertaisuus etene tällä hallituskaudella. Surullista kuulla tällaista puhetta tulevalta sisäministeriltä, joka tulee vastaamaan monista ehkäisytoimista Suomessa, Hannula sanoo järjestön tiedotteessa.

Hannula epäilee kristillisdemokraattien sitoutumista siihen, ettei ketään syrjittäisi Suomessa seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuolen ilmaisun perusteella.

–Nähtäväksi jää, pystyykö Räsänen suhtautumaan ministeriltä edellytettävällä vakavuudella seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kokemaan syrjintään, Hannula lisää.

Seta on pettynyt myös muihin hallituspuolueisiin, jotka eivät sittenkään sitoutuneet edistämään tasa-arvoa parisuhdelainsäädännössä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.