Mainos

Seta: Homojen asemaa käsiteltävä Kirkkojen maailmanneuvostossa

Seksuaalinen tasavertaisuus Seta ry vetoaa Kirkkojen maailmanneuvoston yleiskokoukseen valmistautuvaan Suomen valtuuskuntaan, että kokouksessa käsiteltäisiin myös homoseksuaalien ihmisoikeuksia ja asemaa kirkoissa. Kirkkojen maailmanneuvoston yleiskokous pidetään Hararessa Zimbabwessa joulukuun alussa.

Suomen valtuuskuntaa johtava Mikkelin piispa Voitto Huotari on esittänyt julkisuudessa, ettei kokouksessa pitäisi keskustella homoseksuaalisuudesta, mikäli aihe uhkaa kirkkojen pyrkimyksiä lisätä keskinäisiä yhteyksiään. Esimerkiksi monissa Afrikan maissa homoseksuaalisuus on tabu, ja siitä ei saa puhua. Huotari on sanonut myös, että homoseksuaalinen käyttäytyminen ei ole kirkon opetuksen mukaista. Homouden suosiminen heikentää hänen mielestään naisen ja miehen välisen avioliiton sekä perheen asemaa.

Seta huomauttaa, että Huotarin ajatukset eivät ole saaneet tukea kirkon jäsenten enemmistöltä. Myös nykyinen arkkipiispa Jukka Paarma ja hänen edeltäjältänsä John Vikström ovat olleet Setan mukaan homoseksuaalisuus-kysymyksessä eri linjoilla kuin Huotari.

Seta antoi kannanottonsa tänään edustajainkokouksessaan. Kokouksessa valittiin Setan puheenjohtajaksi Kirsti Pohjanpää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.