Mainos

Seta äimistyi käräjäoikeuden tuomiosta

Seksuaalinen tasavertaisuus Seta ry hämmästelee Helsingin käräjäoikeuden päätöstä Johanna Korhosen ja Alma Median kiistassa.

Seta pelkää Korhosen saaman hylkäävän päätöksen vaikeuttavan työsyrjinnän esille saamista Suomessa.

Yhdistyksen mukaan pahimmillaan Alma Median saama vapauttava tuomio tullaan tulkitsemaan yksityisyyden suojaa kaventavana.

Tuomio voi pahentaa työsyrjintää

Seta on erittäin huolestunut siitä käsityksestä, että työhaastattelussa saisi esittää perhesuhteisiin liittyviä kysymyksiä ja että niihin annettuja vastauksia voitaisiin pitää ratkaisevana tekijänä työhönotossa.

Yhdistys muistuttaa, että työnhakijoilla tulee olla täysi varmuus siitä, että työtehtäviin liittymättömiä, yksityisyyden piiriin kuuluvia asioita ei tarvitse kertoa työnantajalle. Tämä on erityisen merkittävää silloin, kun työnhakija on alttiina joutua syrjinnän kohteeksi kyseisten seikkojen vuoksi.

Samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa elävälle työnhakijalle yksityisyyden suojan kaventaminen merkitsisi, että hänen olisi itse tuotava yksityiselämästään esiin seikkoja, jotka altistavat hänet työsyrjinnälle, yhdistys sanoo tiedotteessaan.

Korhonen hävisi tänään Alma Medialle irtisanomistaan koskevan oikeusjutun Helsingin käräjäoikeudessa.

Alma Media irtisanoi Lapin Kansan päätoimittajaksi nimitetyn Korhosen ennen kuin hän ehti aloittaa tehtävässä. Alma Media vetosi syntyneeseen luottamuspulaan ja syytti Korhosta valehtelusta.

(MTV3)

Lue myös:

Katso Jarkko Sipilän juttu (Kymmenen uutiset 9.6.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.