Serrata di Belguardo 2001

  • Italia, Toscana
  • Tenuta Belguardo, IGT Maremma Toscana
  • Nro. 409597
  • Hinta 14,82 €

Vuosi 2001 oli ensimmäinen vuosikerta tästä Tenuta Belguardon kakkosviinistä. Viini tulee Maremmasta Tyrrhenian meren rannikolta Toscanan eteläisimmästä osastaSangiovese-, Cabernet Sauvignon- ja Merlot-rypäleiden sekoityksesta. Alueella vallitsee välimerellinen ilmasto, ja tarhojen maaperä on kivistä. Tilan tarhat katsovat etelä-lounaaseen ja olosuhteet laadukkaalle viljelylle ovat muutenkin olemassa. Tästä syystä omistajat ovatkin alusta lähtien ottaneet tavoitteeksi jatkuvan laadun noston. Tätä viiniä on tehty 80 000 pulloa. Viini on valmistettu terästankeissa ja sitä on varastoitu pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä 12 kuukautta. Belguardon tilan omistaa Mazzein perhe, josta on tullut viime aikoina yksi merkittävimmistä Morellino di Scansanon alueen tuottajista. Mazzeit omistavat myös Fonterutolin tilan Chiantissa ja ovatkin siitä kuuluisampia.

Värikylläisyydeltään viini on syvä ja tiivis. Sävyltään se on reunalta rubiininpunainen ja keskeltä hyvin tumma liila. Tuoksu on puhdas ja vielä nuori. Siinä on selkeä tummien marjojen kuten mustaherukan ja karhunvatukan tuoksu sekä paahteisen tammen tuoma lisä. Taustalla tuoksussa on paahdetun lihan tuoksua sekä tupakkaa. Maku on kuiva ja se alkaa tuhdilla tummien marjojen täyttämällä hedelmäpaketilla. Tätä seuraa tammen ja paahdetun lihan aromit. Tanniinit ovat sopivasti tukemassa runkoa kuten myös hyvä hapokkuus joka keventää tätä aromikasta viiniä. Kokonaisuudessaan miehekäs viini jolta sopii odottaa vielä särmien hioutumista. Juo nyt tai odota vaikka viisi vuotta.

Minkä kanssa?

Nyt kaivataan tuhdimpia makuja. Kovat juustot kuten Pecorino tai musta Emmental ovat poikaa. Ruoaksi valitsisin Entrecôten valkosipuliperunoilla sekä portviinikastikkeella. Eikä siinä muuta tarvitakaan… Ai niin; Hyvää seuraa totta kai!

Viiniarvostelu: Sommelier Petri Pellinen / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja