Mainos

Sergejev haukkui Yhdysvallat ja Naton

Venäjän puolustusministerin Igor Sergejevin mukaan Yhdysvallat tavoittelee Venäjän heikentämistä ja valvontansa ulottamista Pohjois-Kaukasuksen alueelle.

Uutistoimisto Itar-Tass lainasi Sergejeviä, joka puhui asevoimien komentajille tänään Moskovassa. Itar-Tassin mukaan Sergejev oli viitannut nimeltä mainitsemattomiin amerikkalaislähteisiin, joiden mukaan Tshetshenian konflikti on hyödyllinen Yhdysvaltojen kannalta, koska se nielee talouden voimavaroja ja heikentää Venäjää.

Yhdysvallat ja muut länsimaat ovat vaatineet yhä tiukempaan sävyyn Venäjää lopettamaan hyökkäyksensä Tshetsheniassa ja aloittamaan neuvottelut.

-Venäjän edun mukaista on tehdä kertakaikkiaan loppu terrorismista, sitä suuremmalla syyllä koska olemme ydinasevalta, uutistoimisto kertoivat Sergejevin todenneen. Sergejev arvioi päättymässä olevaa vuotta sotilaspoliittisesti "erittäin epävakaaksi" maailmassa.

Puolustusministeri viittasi erityisesti Naton ilmapommituksiin Jugoslaviaa vastaan. Yhdysvaltain ja Naton Jugoslaviassa toteuttama "aseellinen aggressio oli haaste Venäjälle", Sergejev totesi.
(STT-Itar-Tass-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.