Mainos

Serbit vapauttivat Kosovon albaanimiehiä

Sadat serbien vapauttamat Kosovon albaanimiehet pakenivat rajan yli Jugoslaviasta Albaniaan eilisiltana. Miehet lienevät osa useasta tuhannesta albaanimiehestä, jotka eristettiin perheistään pakomatkan aikana. Heidän kohtalostaan ei ole tiedetty mitään ja usean huhun mukaan heidät kaikki oli tapettu.

Yksi vapautetuista kertoi toimittajille Pohjois-Albanian raja-asemalla Morinassa, että häntä pidettiin vankina 2000 muun miehen kanssa kosovolaisessa vankilassa. Hän ei tiennyt, kuinka moni heistä on vapautettu. Toiset paenneista kertoivat, että Jugoslavian joukot olivat syyttäneet heitä yhteistyöstä Kosovon vapautusarmeijan UCK:n kanssa.

Miesten mukaan raja-alueella on vielä 1500 vapautettua miestä odottamassa, että Jugoslavian poliisi antaa heidän ylittää rajan. Monet saapuneista olivat hyvin heikkoja ja uupuneita. He kertoivat säännöllisistä pahoinpitelyistä vankilassa. Useilla oli luunmurtumia ja verenpurkaumia.

Pakolaisvirta Makedoniaan yltyy

Tuhannet pakolaiset saapuivat tänään Makedonian ja Jugoslavian väliselle rajalle. YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan rajalla oli noin 5000 pakolaista. Suurin osa heistä oli saapunut junalla ja busseilla. Serbian joukot työnsivät eilen yli 5000 Kosovon albaania rajan yli Makedoniaan. Kyseessä oli suurin pakolaisaalto lähes kolmeen viikkoon.

YK:n pakolaisjärjestön mukaan "huhu on näköjään levinnyt" Kosovossa, että Blacen raja-asema on taas avoinna. Makedonia ja Serbia ovat useita kertoja viime viikkoina sulkeneet pakolaisten suosiman Blacen rajanylityspaikan.
(STT-Reuters-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.