Mainos

Serbit valtasivat Kijevon

Serbijoukot onnistuivat murtamaan varhain tänään Kijevon kylän piirityksen, jota albaanisissit olivat jatkaneet jo kuukauden päivät.

Serbit saivat Kosovon pääkaupungin Pristinan länsipuolella sijaitsevan kylän haltuunsa puoli kahdeksalta aamulla, kerrottiin serbien tiedotuskeskuksesta. Kylään oli jäänyt loukkuun parisenkymmentä serbipoliisia ja noin 200 serbisiviiliä. Albaanilähteiden mukaan serbisotilaat ja -poliisit hyökkäsivät kylään aamuyöllä Klinan suunnasta ja taistelu kesti hieman yli kaksi tuntia.

Pristinassa räjähti pommi

Pristinan luoteislaidalla sijaitsevalla torialueella räjähti tänään pommi, kertoivat silminnäkijät. Pommi ei tiettävästi vahingoittanut ketään.

Paikalliset asukkaat ja kauppiaat kertoivat kuulleensa voimakkaan räjähdyksen hieman seitsemän jälkeen aamulla. Poliisi eristi myöhemmin alueen, joka oli pirstaleiden ja särkyneen lasin peitossa.

Tämänpäiväinen pommi oli ensimmäinen, joka räjähti Pristinassa sen jälkeen, kun serbijoukkojen ja albaanisissien väliset taistelut alkoivat maakunnassa kuluvan vuoden alkupuolella. Pristinaan on myös kantautunut taistelujen ääniä läheisestä Belacevacin kylästä, jossa serbijoukot ja albaanisissit jatkoivat tänään taisteluaan jo viidettä päivää.

Kosovon kriisiä sovitellaan jälleen tänään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.