Mainos

Serbit valtasivat albaanikapinallisten tukikohdan Kosovossa

Serbijoukot ovat vallanneet albaanikapinallisten tärkeän tukikohdan Kosovossa, kertoivat sekä serbilähteet että albaanit tänään. Kylien menetys oli tuorein takaisku Kosovon vapautusarmeijalle UCK:lle, joka on yhä useammin joutunut vetäytymään takaisin metsiin ja kukkuloille.

Kosovon albaanien tiedotuskeskuksen mukaan serbijoukot tunkeutuivat Likovacin kylään perjantain vastaisena yönä moukaroituaan kylää ensin kahden päivän ajan tykeillä. Tämän jälkeen serbit sytyttivät tuleen Likovacin ja läheiset pikkukylät, tiedotuskeskus kertoi. Suurin osa Likovacin ja lähialueen asukkaista saatiin albaanien mukaan evakuoiduksi ennen serbien tuloa. Joidenkin albaanien uskotaan kuitenkin jääneen alueelle satimeen. Serbilähteiden mukaan serbien turvallisuusjoukkojen käsiin on päätynyt myös läheinen Ovcarevon kylä.

Albaanilähteet ovat syyttäneet serbejä poltetun maan taktiikan toteuttamisesta Drenican alueella. Albaanien mukaan serbit ryöstelevät ja polttelevat kyliä laajassa operaatiossa, jonka tarkoituksena on UCK:n murskaaminen.

Diplomaatit kertoivat eilen Naton saaneen valmiiksi suunnitelmansa mahdollisesta ilmaiskusta rauhan palauttamiseksi Kosovoon. Venäjän varaulkoministeri Nikolai Afanasjevski toisti kuitenkin tänään Belgradissa Venäjän kannan, jonka mukaan se vastustaa ulkopuolisten sotilaallista puuttumista Kosovon tilanteeseen.

Afanasjevski esitti, että Kosovon kriisi voitaisiin ehkä ratkaista antamalla maakunnalle laajan autonomian. Sen sijaan ulkopuolisten puuttuminen tilanteeseen taistelujen toisen osapuolen puolella ja toista vastaan ei tuo ratkaisua, hän korosti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.