Mainos

Serbit kielsivät suomalaisryhmän työn Bosniassa

Serbit ovat määränneet Bosniaan ruumiita tunnistamaan matkanneen suomalaisryhmän lopettamaan työnsä. YK:n edustajan mukaan serbipoliisi oli lähettänyt YK:lle tänä aamuna viestin, jonka mukaan suomalaisilla ei ole "valtuuksia" työskennellä Srebrenican lähistöllä.

YK:n edustaja Alex Ivanko sanoi, että serbipoliisin menettely on raivostuttavaa ja osoittaa täydellistä tunteettomuutta. Ryhmällä on Bosnian serbien varapresidentin Biljana Plavsicin suullinen lupa tutkimuksiin. Ennen lähtöään Suomesta ryhmä sanoi palaavansa takaisin, jos työ ei näytä onnistuvan.

Suomalaisen asiantuntijaryhmän oli määrä tunnistaa Kravicassa vuoden taivasalla lojuneet noin 100 ruumista, joiden uskotaan olevan serbien surmaamia muslimeja.

YK:n ihmisoikeustarkkailijan Elisabeth Rehnin aloitteesta toteutettavaa hanketta rahoittavat Suomi ja Hollanti. Haagin kansainvälisen sotarikostuomioistuimen oman tutkijaryhmän on määrä aloittaa sunnuntaina joukkohautojen tutkiminen toisaalla Srebrenican lähistöllä. Ivanko kertoi, että tutkijaryhmän suojaksi saadaan Naton rauhanturvaajia.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.