Mainos

Serbit ja albaanit purkivat asemiaan puskurivyöhykkeellä

Serbian poliisi ja Kosovon albaanijoukot ovat vetäytymässä puskurivyöhykkeeltä. Kfor-joukot saavat kiitosta välitysavusta.

KFOR sotilas Kosovossa

Serbian poliisi ja Kosovon albaanijoukot ovat vetäytyneet asemistaan lähellä Veliki Trnovacin kylää Kosovon ja Serbian välisellä puskurivyöhykkeellä. Kosovossa olevien kansainvälisten Kfor-joukkojen edustaja Sean Sullivan sanoi vetäytymistä askeleeksi kohti tilanteen normaalistumista puskurivyöhykkeellä.

Serbian varapääministeri Nebojsa Covic on kiittänyt Sullivania välityksestä puskurivyöhykkeen kiistassa, kertoi Jugoslavian uutistoimisto Tanjug. Osa Veliki Trnovacin kylästä sijaitsee kiistellyllä puskurivyöhykkeellä, osa kylästä taas vyöhykkeen ulkopuolella. Kosovon albaanisissien liike UCPMB (Presevon, Medvedan ja Bujanovicin vapautusarmeija) on toiminut Etelä-Serbian ja Kosovon välisellä demilitarisoidulla puskurivyöhykkeellä tämän vuoden ajan.

Sissit ovat lakkautetun Kosovon vapautusarmeijan UCK:n entisiä taistelijoita. Serbia ja UCPMB sopivat eilen jännityksen lieventämisestä puskurivyöhykkeellä. Albaanisissit lupasivat tyhjentää asemansa Veliki Trnovacin lähellä. Serbipoliisit puolestaan lupasivat siirtää omat asemansa kylän läheltä kauemmaksi. Albaanississit ilmoittivat alun perin, että he haluavat suojella puskurivyöhykkeen albaaniväestöä. Myöhemmin UCPMB on havitellut myös puskurivyöhykkeen albaanialueiden liittämistä Kosovoon.

Jugoslavian presidentti Vojislav Kostunica on syyttänyt Naton johtamia Kfor-joukkoja siitä, että ne eivät ole pystyneet saamaan albaanisissejä kuriin. Kostunica on vaatinut albaanisissien karkottamista puskurivyöhykkeeltä.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.