Mainos

Serbipoliisi tulitti kosovolaiskyliä

Tilanne Serbiaan kuuluvassa Kosovossa kärjistyi jälleen tänään, kun serbialaispoliisin erikoisjoukot tulittivat useita kyliä Kosovossa.

Kosovon albaanilähteiden mukaan hyökkäysten kohteina oli kymmenkunta kylää Drenican alueella Kosovon pääkaupungin Pristinan länsipuolella. Myös Pristinassa olevat serbilähteet vahvistivat tiedot suuresta hyökkäyksestä, mutta eivät suostuneet kertomaan yksityiskohtia. Ensimmäisten tietojen mukaan turvallisuusjoukot tulittivat Prekazin ja Laushan kyliä. Mukana hyökkäyksessä oli poliisien lisäksi Jugoslavian armeijan joukkoja. Lähikaupungista saatujen tietojen mukaan taloja oli tulessa Prekazissa.

Poliisin erikoisjoukot hyökkäsivät myös Mitrovican lähistöllä oleviin kyliin, kertoivat albaanilähteet. Albaanien ihmisoikeusjärjestön mukaan alueelta kuului raskaiden aseiden tulitusta. Serbipoliisin mukaan poliisi oli etsimässä Kosovon vapautusarmeijan UCK:n sissejä, jotka olivat vähän aiemmin haavoittaneet kahta poliisia hyökkäyksessä Srbican lähellä. Serbit eivät ole aiemmin käyttäneet armeijan yksiköitä UCK:han kohdistuneissa iskuissaan.

Cook Belgradissa

Taistelut puhkesivat samaan aikaan kun Britannian ulkoministeri Robin Cook valmistautui tapaamaan Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin Belgradissa. Cook saapui myöhään eilen Belgradiin neuvottelemaan Kosovon jännittyneestä tilanteesta ja vaatimaan Milosevicia ryhtymään rauhanneuvotteluihin albaanien kanssa.

Sekä EU että Yhdysvallat katsovat, että Kosovon albaanien on saatava takaisin itsehallintonsa, jonka Milosevic heiltä vei vuonna 1989. Milosevic on tähän asti kieltäytynyt Kosovon konfliktin "kansainvälistämistä", koska kyseessä on hänen mukaansa puhtaasti serbien oma asia.
(STT-Reuters-NTB-DPA)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.