Serbinuoret polttivat raja-aseman Kosovossa

Kymmenien nuorten joukkio on tuhonnut Serbian ja Kosovon välisen Jarinjen raja-aseman. Naamioituneet hyökkääjät heittivät polttopulloja asemaa kohti ja käyttivät sen tuhoamiseen lisäksi raivaustraktoria.

Hyökkääjien epäillään olevan Kosovon serbinuoria.

Uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan poliisit ja rajaviranomaiset pakenivat hyökkäystä Serbian puolelle. Kukaan ei loukkaantunut.

Naton tiedotteen mukaan Naton henkilökuntaa kohti on myös ammuttu. Sotilasliitto on ilmoittanut vahvistavansa joukkojaan alueella.

Kosovon pääministeri Hashim Thaci syyttää Serbiaa tapahtuneesta.

- Iskun tekivät naamioituneet ihmiset, mutta kaikki on selvää. Belgrad on tämän takana, Thaci sanoi lehdistötilaisuudessa eilen illalla.

Serbian presidentti Boris Tadic on vaatinut väkivallan loppumista. Hänen mukaansa huligaanit vaikeuttavat Pristinan ja Belgradin välisen rauhanprosessin etenemistä.

Alkuviikosta yksi kosovolaispoliisi kuoli ja neljä loukkaantui raja-asemien kahakoinneissa, kun paikalliset serbit halusivat estää poliiseja ottamasta asemia haltuunsa. Poliisioperaation tarkoituksena oli korvata serbipoliisiviranomaiset, joiden ei uskota piittaavan viikko sitten voimaan tulleesta maahantuontikiellosta.

(MTV3 - STT - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat