Mainos

Serbiministeri: Vangittuja sotilaita ei viedä oikeuteen

Serbijoukkojen vangiksi joutuneet kolme yhdysvaltalaissotilasta eivät joudu oikeuden eteen, sanoi Jugoslavian hallituksen salkuton ministeri Milan Bozic tänään. Hänen mukaansa sotilaat vapautetaan, kun Naton iskut ovat ohi.

-Tietenkään heitä ei aseteta syytteeseen ja he ovat takaisin kodeissaan, kun tämä typeryys on ohi, Bozic sanoi amerikkalaiselle ABC-televisioyhtiölle.
Serbiviranomaiset kertoivat perjantaina alkaneensa kerätä todisteita sotilaiden vastaista oikeudenkäyntiä varten. Bozicin mukaan tiedot oikeudenkäynnistä ovat kuitenkin vääriä. Hän vakuutti lisäksi, että sotilaita kohdellaan hyvin.

Jugoslavian YK-lähettiläs Vladislav Jovanovic sen sijaan sanoi, että amerikkalaissotilaiden toimien tutkinta on yhä meneillään ja mahdollista on, että amerikkalaiset joutuvat sotilastuomioistuimen eteen. Tutkimukset koskevat Jovanovicin mukaan sotilaiden tunkeutumista Jugoslaviaan.

Serbien mukaan sotilaat otettiin vangiksi Kosovon puolella, Naton mukaan heidät siepattiin Makedoniassa. Kansainvälisen Punaisen Ristin edustajia ei ole toistaiseksi päästetty käymään sotilaiden luona.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.