Mainos

Serbikohteisiin pommeja yötä päivää

Nato kiihdyttää ilmaiskujaan Jugoslaviassa. Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan Nato aikoo seuraavaksi pommittaa serbikohteita kellon ympäri. Jugoslavian kimppuun käy mm. yli 80 sotilaskonetta lisää.

USA:n puolustusministeriö on pyytänyt maan senaatilta hätärahoitusta Kosovon kriisin kuluihin. Ministeriön tiedottaja, Ken Baconin sanoo, että Pentagon tarvitsee lisärahoitusta 15-20 miljardia markkaa. Ilmaiskut ja pakolaisten auttaminen maksavat Yhdysvalloille jopa puoli miljardia markkaa päivässä. Presidentti Bill Clintonin mukaan ilmaiskuja kiihdytetään Jugoslaviassa muun muassa 82 uuden sotilaskoneen ja yhden Britannian lähettämän lentotukialuksen turvin. Clinton vakuuttaa, että Naton iskut ovat kuluneen kolmen viikon aikana heikentäneet merkittävästi serbien sotakoneistoa.

Nato tuhosi vesivoimalan

Jugoslavian virallisen uutistoimiston Tanjugin mukaan Nato on tuhonnut viime yönä vesivoimalan Nova Varosin kaupungin lähettyvillä. Noin 200 kilometriä Belgradista etelään sijaitseva vesivoimala tuhoutui puolen yön aikaan, kun kaksi Naton pommia tai ohjusta osui siihen. Tanjugin mukaan Nato iski myös Jugoslavian toiseksi suurimman kaupungin Navi Sadin kohteisiin. Tanjug ei raportoinut mahdollisista vaurioista tai uhreista kaupungissa.

Joukkohautoja Kosovossa

Pentagonista kerrotaan, että ilmakuvaukset antavat todisteita siitä, että Velika Krusan kaupungin lähellä on joukkohauta. Paikka on samalla alueella, jossa serbien epäillään surmaneen kymmeniä albaaneja muutama viikko sitten. Kyseessä on jo toinen mahdollinen joukkohauta. Viikonlopulla ABC -televisio- yhtiö kertoi, että satelliittikuvat ovat paljastaneet vastaavanlaisen haudan Orahovacin kylässä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.