Mainos

Serbikenraali Mladic yhä pakosalla

Serbikenraalin pidätyksestä saatiin illalla ristiriitaista tietoa. Sotarikoksista epäillyn Ratko Mladicin pidätys on kuitenkin kiistetty.

Maailman etsityimpiin sotarikollisiin kuuluvan serbikenraali Ratko Mladicin yli vuosikymmenen mittaisen pakoilun arveltiin jo päättyneen, kun useat epäviralliset tahot kertoivat illalla Mladicin pidätyksestä. Myöhemmin toiveet kenraalin saamisesta kiinni kuitenkin hiipuivat, kun sekä Belgrad että YK:n sotarikostuomioistuin kiistivät tiedon.

Ensimmäiseksi asiasta ehti kertoa TV BN:n -televisiokanava, jonka mukaan Mladic pidätettiin Serbian pääkaupungissa Belgradissa ja toimitettiin bosnialaisen Tuzlan kaupungin kautta YK:n sotarikostuomioistuimeen Haagiin.

Myöhemmin myös riippumaton B92-radiokanava kertoi Mladicin pidätyksestä. B92:n mukaan operaatio Mladicin pidättämiseksi aloitettiin Belgradissa aamulla ja saatiin päätökseen illalla. Amerikkalaisen uutistoimiston AP:n mukaan taas Mladic löydettiin, mutta häntä ei vielä illalla pidätetty.

Serbian hallitus kiisti kuitenkin myöhemmin tiedot pidätyksestä:

- Uutinen Ratko Mladicista ei pidä paikkaansa. Kyseessä on manipulaatio, joka vahingoittaa hallitusta eikä edistä sen pyrkimyksiä tehdä täyttä yhteistyötä Haagin sotarikostuomioistuimen kanssa, sanoi hallituksen edustaja Srdjan Djuric.

Myös YK:n sotarikostuomioistuimen pääsyyttäjän Carla del Ponten toimisto kiisti Mladicin pidätyksen.

- Kiistämme virallisesti, että Mladic olisi pidätetty. Meidän tietääksemme menossa ei ole edes operaatiota hänen kiinnisaamisekseen, sanoi Del Ponten edustaja Florence Hartmann. Hartmannin mukaan koko jutussa on kyse median "paisuttelusta".

Mladic kuuluu maailman etsityimpiin sotarikosepäiltyihin. Häntä vastaan on nostettu kaksi syytettä kansanmurhasta Bosnian sodassa 1992-95. Syytteet nimeävät hänet osavastuulliseksi sekä Srebrenican muslimimiesten ja -poikien joukkomurhaan että Sarajevon piiritykseen, jossa sai surmansa yli 10 000 siviiliä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.