Mainos

Serbikaupunki vahvisti sosialistien vaalivoiton

Serbialainen Smederovska Palankan kaupunki vahvisti tänään sosialistien vaalivoiton äskettäisissä kunnallisvaaleissa, vaikka paikallinen tuomioistuin oli määrännyt kaupungin hyväksymään opposition voittajaksi. Yhtyneen opposition Zajednon edustaja sanoi, että kaupungin vaalikomissio ei välittänyt sen enempää oikeuden päätöksestä kuin opposition vastalauseestakaan, vaan julisti sosialistit vaalien voittajaksi. Kunnallisvaalit pidettiin marraskuussa.

Zajedno ilmoitti voittaneensa vaalit 15 kaupungissa, mm. Belgradissa ja Smederovska Palankassa. Valtion valvoma vaalikomissio ilmoitti kuitenkin sosialistien voittaneen näillä alueilla. Ilmoitus johti ennennäkemättömiin hallituksen vastaisiin mielenosoituksiin Belgradissa ja muualla maassa. Mielenosoittajat ovat syyttäneet maan johtoa vaalitulosten vääristämisestä. Lopulta oikeus määräsi vaalitulokset peruutettavaksi kahdessa kaupungissa Smederovska Palankassa ja Nisissä.

Jo päivittäiseksi tapahtumaksi tulleet mielenosoitukset jatkuivat tänäänkin. Kymmeniä tuhansia ihmisiä osallistui marssiin Belgradissa, ja 30 000 opiskelijan joukko yritti lähestyä aluetta, jossa sijaitsevat presidentti Slobodan Milosevicin ja muun hallitsevan eliitin asunnot. Poliisit kuitenkin pysäyttivät heidät. Tänään nähtiin ensimmäisen kerran myös presidentin ja hallituksen kannattajia kaduilla. Valtion omistama radio Belgrad kertoi "suuren määrän ihmisiä" marssineen Milosevicin tueksi useissa kaupungeissa.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.