Mainos

Serbijoukot vetäytymässä Kosovosta

Jugoslavian armeijan ja serbipoliisin yksiköt alkoivat tänään vetäytyä tukikohtiinsa useilla alueilla Kosovossa, kertoivat silminnäkijät. Itsenäisyyttä ajavan Kosovon demokratialiiton mukaan serbijoukot tulittivat kuitenkin tykeillä useita kyliä vielä aamulla maakunnan eteläosassa.

Silminnäkijät kertoivat useiden sotilasajoneuvojen ja sotilaiden palanneen tänään tukikohtiinsa Prizrenin kaupungissa lähellä Albanian rajaa. Myös muualla maassa - mm. pääkaupungissa Pristinassa - turvallisuusjoukot palasivat tukikohtiinsa. Kosovon vapautusarmeija vakuutti tiistaina puolestaan kostavansa kaikki serbijoukkojen aiheuttamat menetykset.

Samalla se kehotti kansainvälistä yhteisöä "vastaamaan nopeammin" Kosovon tilanteeseen ja varoitti, että jos näin ei tapahdu "Kosovossa käytävän sodan seuraukset tuntuvat nopeasti koko Balkanilla ja sitä laajemminkin".

Serbian pääministeri Mirko Marjanovic ilmoitti eilen Serbian turvallisuusjoukkojen kukistaneen albaaniseparatistien kapinan Kosovossa. Samalla hän totesi, että "terrorismin vastaiset yksiköt" voivat aloittaa paluun tukikohtiinsa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.