Mainos

Serbijoukot jatkavat hyökkäystään Kosovossa

Serbijoukot jatkoivat tänään hyökkäystään lähellä Albanian rajaa sijaitseviin kosovolaiskyliin, kertoivat albaanilähteet.

Serbijoukot ampuivat panssariajoneuvojen tukemina kranaatteja useisiin Decanin alueella sijaitseviin kyliin sekä hyökkäsivät tänään jälleen myös Junikiin, joka on Kosovon vapautusarmeijan UCK:n tukikohta.

Serbit ovat piirittäneet Junikia jo parin viikon ajan. Alueelle ei ole päästetty toimittajia ja puolueetonta tietoa tapahtumista on ollut lähes mahdotonta saada.

Serbien tiedotuskeskuksen mukaan albaanit ovat tulittaneet useita poliisin tarkastuspisteitä Decanista Djakovicaan vievän tien varrella.

Albaanit peräytyvät

Serbijoukkojen kolme viikkoa kestänyt hyökkäys on pakottanut UCK:n joukot peräytymään suurimmasta osasta maakuntaa, josta aiemmin noin puolet oli löyhästi vapautusarmeijan hallinnassa. Eilen albaanit kertoivat serbijoukkojen ottaneen haltuunsa UCK:n tukikohdan Likovacin kylässä.

Länsivallat ovat vaatineet Jugoslavian presidenttiä Slobodan Milosevicia lopettamaan hyökkäykset, jotka kuolonuhrien lisäksi ovat ajaneet kodeistaan yli 200 000 kosovolaista. Sekä Yhdysvallat että Britannia ovat ilmoittaneet, että puolustusliitto Nato on viimein valmis aseellisen väliintuloon, mikäli tilanne Kosovossa sitä vaatii. Venäjä kuitenkin vastustaa ulkopuolisten puuttumista maakunnan tilanteeseen.

Britannian, Italian, Ranskan, Saksan, Venäjän ja Yhdysvaltain muodostama nk. yhteysryhmä on esittänyt sekä albaaniseparatisteille että Jugoslavian hallitukselle tilanteen ratkaisuksi suunnitelman, joka palauttaisi Kosovolle vuonna 1989 poistetun autonomisen aseman. Suunnitelman mukaan maakunta säilyisi osana Jugoslaviaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.