Mainos

Serbien ja albaanien yhteenotossa 24 kuollutta

Yli 20 Kosovon albaanisissiä ja yksi serbipoliisi ovat saaneet tänään surmansa kiivaissa yhteenotoissa, kertoivat serbilähteet. Kosovossa olevien Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin tarkkailijaryhmän edustaja puolestaan sanoi surmansa saaneiden albaanien olleen siviilejä. Hänen mukaansa albaaniuhreja oli 24.

Serbilähteiden mukaan Kosovon vapautusarmeijan UCK:n sissit hyökkäsivät poliisin partiota vastaan Rogovon kylässä Kosovon länsiosassa. Hyökkäyksessä sai surmansa yksi poliisi. Serbian tiedotuskeskuksen mukaan paikalle lähetettiin vahvistuksia ja seuranneessa yhteenotossa ainakin 20 sissiä sai surmansa.

Etyjin edustaja Jörgen Grunnet taas sanoi, että surmansa saaneista siviileistä osa oli minibussissa, osa sen ulkopuolella ja osa lähellä olevissa suojissa. Hän myönsi kuitenkin, että surmattujen läheltä löytyi aseita.

Jugoslavian armeijaa lähellä olevat lähteet kertoivat samaan aikaan yhden albaanisissin saaneen surmansa erillisessä välikohtauksessa Albanian rajan tuntumassa. Jugoslavialaiset joukot ampuivat sissin, kun tämä yritti tovereidensa kanssa tulla rajan yli Kosovoon Djakovican kaupungin eteläpuolella. UCK käyttää Albaniaa tukikohtanaan, josta se toimittaa sekä miehiään että aseita Kosovon puolelle.

Samaan aikaan Etyj kertoi, että sen tarkkailijoita on nyt Kosovossa yli tuhat. Heidän tarkoituksenaan on valvoa osapuolten välille solmittua tulitaukoa.

Kuuden maan yhteysryhmä antoi tänään selkkauksen osapuolille uhkavaatimuksen osallistua viikon päästä Kosovon rauhanneuvotteluihin.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.