Mainos

Serbien hirmuteot oletettua laajempia?

Serbien hirmuteot ovat todennäköisesti oletettua paljon laajempia, sanoo amerikkalainen sotarikoksiin erikoistunut lähettiläs David Scheffer. Kansainväliset tarkkailijat eivät vahvista tietoa.

Uhrien määrä saattaa Schefferin mukaan nousta kymmeniin tuhansiin, sillä hänen tietojensa perusteella ainakin 100 000 albaanimiestä on kadoksissa. Myös pakolaiset ovat kertoneet miesten vain yksinkertaisesti katoavan. Aiempi Naton arvio, jonka mukaan serbien uhreja olisi Kosovossa noin 3200, on Schefferin mukaan erittäin pieni.

Scheffer sanoo, että Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic voitaisiin toimittaa Haagin sotarikostuomioistuimen tuomittavaksi, koska hän on pakottanut tuhannet albaanit pois kodeistaan.
-Milosevic on varmasti tutkimuksien pääkohteena ja Kosovo klassinen esimerkki etnisistä puhdistuksista, lisää Scheffer.

Samaa mieltä uhrien lukumäärästä on myös Saksan liittokansleri Gerhard Schröder. Myös hän haluaisi passittaa Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevicin Haagin sotarikostuomioistuimen eteen.

Kansainväliset tarkkailijat eivät vahvista tietoja Kosovon joukkomurhista.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj kerää tietoa ihmisoikeusrikkomuksista Kosovossa. Etyjin tiedottaja sanoo, että järjestöllä on todisteita Kosovon albaaneihin kohdistuneista väkivaltaisuuksista. Varsinaisista joukkomurhista tai joukkohaudoista ei kuitenkaan ole olemassa toistaiseksi todisteita.
(MTV3-STT-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.