Mainos

Serbiassa laajoja ratsioita Mladicin löytämiseksi

Serbian poliisi on tehnyt tänään näyttäviä etsintöjä Drinajoen varrella sijaitsevissa kaupungeissa löytääkseen etsityn serbikenraali Ratko Mladicin.

Serbian poliisit etsivät tänään useissa kaupungeissa sotarikoksista syytettyä serbikenraalia Ratko Mladicia. Ratsioihin osallistui myös helikoptereita, mutta Mladicia ei tietävästi löytynyt.

Etsintöjä tehtiin useissa Drinajoen varrella sijaitsevissa kaupungeissa lähellä Bosnian rajaa. Etsinnät olivat näyttävimmät, mitä Serbiassa on toistaiseksi järjestetty Mladicin löytämiseksi.

Euroopan unionin laajentumiskomissaari Olli Rehn ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että EU keskeyttää Serbian kanssa käydyt lähentymisneuvottelut, koska Mladicia ei ole toimitettu YK:n sotarikostuomioistuimeen Haagiin. EU oli asettanut Mladicin luovutuksen neuvottelujen jatkamisen ehdoksi.

Lännessä on arvosteltu Serbian viranomaisten laimealta vaikuttavaa intoa löytää Mladic. Serbia puolestaan sanoo ylireagoinniksi EU:n päätöstä keskeyttää lähentymisneuvottelut.

Mladic johti Bosnian sisällissodan aikana serbijoukkoja. Hänet on asetettu Haagin sotarikostuomioistuimessa syytteeseen muun muassa kansanmurhasta. Syyte perustuu 8000 muslimimiehen ja -nuorukaisen murhaan Srebrenicassa vuonna 1995.

(MTV3-Reuters-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja