Mainos

Serbian viranomaiset ja oppositio pyrkivät sovitteluratkaisuihin

Serbian viranomaiset ja Kragujevacin kaupungin oppositiojohtajat pääsivät tänään sopuun paikallisen radio- ja televisioaseman hallinnasta, kertoi opposition edustaja. Kompromissiratkaisulla pyritään jännityksen lieventämiseen kaupungissa.

Mellakkapoliisin ja opposition mielenosoittajien eilinen yhteenotto oli kaksi kuukautta jatkuneiden Serbian demokratiamielenosoitusten väkivaltaisin. Poliisit hakkasivat pampuilla yhden kansanedustajan tajuttomaksi.

Jännitys kiristyi kaupungissa sen jälkeen kun hallitsevat sosialistit olivat kieltäytyneet luovuttamasta oppositiolle paikallista radio- ja televisioasemaa. Zajedno-oppositio voitti marraskuussa paikallisvaalit Kragujevacissa ja halusi asemalle oman johtajan. Sosialistit kuitenkin liittivät koko aseman valtion radion ja television alaisuuteen.

Kompromissiratkaisun mukaan Zajedno lupaa lopettaa mielenosoitukset kaupungissa, jos opposition edustajat saavat johtaa asemaa, kunnes oikeusistuin antaa kiistassa päätöksensä helmikuun alussa. Radio lähettää pelkästään kaupallisia sekä viihdeohjelmia ja television toiminta on keskeytyksissä oikeuden päätökseen asti. Mellakkapoliisi puolestaan vetäytyy rakennuksen ympäristöstä.

Opiskelijat jatkoivat mielenosoituksiaan Belgradissa perjantain vastaisena yönä jäätävästä ilmasta huolimatta. Mielenosoittajat aloittivat aerobic-jumpan mellakkapoliisin muodostaman rivistön edessä ja jotkut pelasivat jalkapalloa keskellä tietä.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.