Mainos

Serbian vaaleissa ehdolla sotarikoksista syytettyjä

Serbit eivät valitse 28. joulukuuta pidettävissä ennenaikaisissa vaaleissa vain uutta parlamenttia vaan määrittelevät myös suhteensa Haagin kansainväliseen sotarikostuomioistuimeen.

Serbian jouluvaaleissa on ehdokkaana ainakin neljä sotarikoksista syytettyä tai epäiltyä. Sosialistipuolueen (SPS) ehdokaslistan kärjessä on entinen presidentti Slobodan Milosevic ja Serbian radikaalipuolueella (SRS) Vojislav Seselj. Molemmat ovat Haagissa, tosin Seseljin oikeudenkäynti ei ole vielä alkanut.

Kenraali Nebojsa Pavkovic johtaa Milosevicin sosialisteista eronneen sosialistisen kansanpuolueen listaa. Serbian sisäministeri Dusan Mihajlovic on puolestaan nostanut johtamansa Serbian liberaalipuolueen ehdokkaaksi poliisiylijohtaja Sreten Lukicin.

Haagin pääsyyttäjä Carla del Ponte ilmoitti marraskuussa, että hän haluaa sekä Pavkovicin että Lukicin oikeuteen epäiltyinä sotarikoksista Kosvon sodassa 1998-99.

-Joulukuun vaaleissa Serbia näyttää, miten se suhtautuu Haagiin - nöyryytettynä vai arvokkaasti, kommentoi ehdokasasettelua Pavkovicin puoluetoveri Branislav Ivkovic radio B92:lle alkuviikosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.