Mainos

Serbian parlamentti hyväksyi Kostunican hallituksen

Serbian parlamentti on hyväksynyt pääministeri Vojislav Kostunican hallituksen. Näin maalle saatiin hallitus runsaat kaksi kuukautta vaalien jälkeen.

Parlamentin äänestyksessä Kostunican vähemmistöhallituksen taakse asettui myös Serbian sosialistipuolue, jota ennen johti nyttemmin sotarikoksista syytetty Slobodan Milosevic. Länsimaat ovat olleet huolissaan siitä, että Kostunican hallitus on vallassa pysyäkseen riippuvainen sosialistien tuesta.

Sosialistit ovat vaatineet, että Serbian on lopetettava sotarikoksista epäiltyjen henkilöiden lähettäminen YK:n sotarikostuomioistuimen kuulusteltaviksi Haagiin. Kostunica ei ole kannattanut ajatusta, mutta on arvostellut Haagin tuomioistuinta kovin sanoin.

Kosovon suhteen Kostunica sanoi jo tiistaina, että maakunnan serbivähemmistön asema voidaan turvata ainoastaan takaamalla heille autonominen aseman maakunnan sisällä.

Kostunican hallitus sai parlamentin tuen äänin 130-113. Hallituksessa on Kostunican johtaman Serbian demokraattisen puolueen lisäksi kolme muuta uudistusmielistä puoluetta.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.