Mainos

Serbian oppositio valmis jatkamaan protestointia

Serbian oppositio ilmoitti tänään olevansa valmis pitkäaikaisiin mielenosoituksiin, koska presidentti Slobodan Milosevic ei näytä taipuvan opposition vaatimusten eikä myöskään länsimaiden painostuksen edessä. Oppositio uhkaa myös boikotoida Serbian presidentinvaaleja myöhemmin tänä vuonna.

Oppositiojohtaja Vuk Draskovic oli jälleen tänään kehottanut kannattajiaan joukkomielenosoituksiin, ja Milosevicin hallitus oli lähettänyt runsaasti poliiseja Belgradin kaduille. Opposition mukaan Serbiassa vallitsee käytännössä poikkeustila, ja maata hallitaan poliisivoimien avulla.

Serbian hallitus on taipunut tunnustamaan osittain opposition voiton taannoisissa kunnallisvaaleissa, mutta oppositiolle hallituksen myönnytykset eivät riitä. Opposition yhteenliittymä Zajedno sanoo voittaneensa vaalit 14 kaupungissa.

Autoilla mielenosoitukseen

Opposition edustajat kehottivat kannattajiaan saapumaan sunnuntain mielenosoitukseen autoilla ja ajamaan viiden kilometrin tuntivauhtia kaduilla, joilla mielenosoittajien ei sallita marssia. Mielenosoitukset ajoväylillä kiellettiin sillä perusteella, että ne häiritsevät liikennettä. Mielenosoittajat on käännytetty kävelykaduille ja jalkakäytäville.
-Jos teillä ei ole autoa, tulkaa traktorilla, raivaustraktorilla, moottoripyörällä, bussilla tai polkupyörällä - millä tahansa, mikä liikkuu, sanoi oppositiojohtaja Vuk Draskovic tänään 60 000 kuulijalle.

Poliisi ei puuttunut päivän mielenosoitukseen.
(STT-DPA-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.