Mainos

Serbian mielenosoituksiin taas eläimiä

Serbian oppositio jatkoi tänään hallituksen vastaisia mielenosoituksiaan ottamalla jälleen koirat ja muut kotieläimet mukaansa. Viimeksi belgradilaiset mielenosoittajat ottivat lemmikkieläimiään mukaansa perjantaina. Eilen suuri osa mielenosoittajista esiintyi pukeutuneena ammattiaan edustaviin virka-asuihin ja uniformuihin.

Oppositioliike Zajednon johtaja Zoran Djindjic yllytti eilen kannattajiaan ulkoiluttamaan eläimiään, koska hallitus ei salli mielenosoittajien kävellä kaduilla. Djindjicin on määrä sunnuntaina tavata Saksan ulkoministeri Klaus Kinkel Bonnissa.

Yli kaksi kuukautta kestäneisiin mielenosoituksiin osallistui eilen noin 30 000 ihmistä. Mielenosoitukset alkoivat viranomaisten hylättyä paikallisvaalien vaalituloksen lukuisissa kaupungeissa.

Serbian kuunneltava Etyjiä

YK:n ihmisoikeustarkkailija Elisabeth Rehn vaati tänään, että Serbian hallituksen on tunnustettava opposition vaalivoitto kunnallisvaaleissa. Hänen mukaansa hallituksen on heti noudatettava Ety-järjestön vaaleja koskevaa selontekoa.

Samalla hän vaati, ettei "väkivaltaisuuksia saisi esiintyä" opposition mielenosoitusten jatkuessa. Vaatimus koskee sekä hallitusta että oppositiota. Rehn päätti tänään vierailunsa entiseen Jugoslaviaan. Vierailunsa alkajaisiksi hän oli Makedoniassa ja Kosovossa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.