Serbian hallitus valmisteli lakia vaalitulosten hyväksymisestä

Serbian hallitus valmisteli illalla lakia, jonka nojalla se tunnustaa opposition voiton viime marraskuun kunnallisvaaleissa. Hallitus hyväksyi lakiluonnoksen ja se lähetettiin vielä eilisiltana parlamentille.

Virallinen uutistoimisto Tanjug kertoi, että laki tunnustaa opposition voittaneen 17. marraskuuta pidetyt kunnallisvaalit 14 kaupungissa, mm. Belgradissa. Belgradin radion mukaan parlamentti kokoontuu ensi tiistaina ylimääräiseen istuntoon käsittelemään lakia.

Serbian presidentti Slobodan Milosevic ilmoitti yllättäen tiistaina pyytävänsä parlamenttia palauttamaan alkuperäiset vaalitulokset. Vain pari päivää aiemmin hän oli määrännyt turvallisuusjoukot kukistamaan opiskelijoiden ja opposition mielenosoitukset, ja seurauksena kymmeniä ihmisiä loukkaantui poliisien patukoista.

Milosevicin ilmoituksesta huolimatta oppositio jatkoi eilen mielenosoituksiaan Belgradissa. Illansuussa kymmenettuhannet ihmiset tungeksivat kaupungin keskustassa, jossa kansa on osoittanut mieltään jo 78 päivää. Monetkaan eivät ottaneet Milosevicin lupauksia todesta, vaan kutsuivat niitä ontoiksi.
(STT-AFP-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat