Mainos

Serbian hallitus aikoo boikotoida Ahtisaarta

Pääministerin mukaan nykyisellä toimitusministeriöllä ei ole valtuuksia neuvotella suurista kysymyksistä, kuten Kosovosta.

Serbian hallitus aikoo boikotoida YK:n erityislähettilästä Martti Ahtisaarta, kun hän ensi viikolla saapuu Belgradiin esittelemään Kosovon tulevaisuutta koskevaa suunnitelmaansa. Asiasta kertoivat paikalliset tiedotusvälineet.

Ahtisaaren on määrä esitellä suunnitelmansa serbeille ja albaaneille perjantaina. Oikeusministeri Zoran Stojkovicin mukaan kukaan pääministeri Vojislav Kostunican hallituksesta ei aio tavata Ahtisaarta.

Kostunica kertoi jo eilen, että hän itse ei aio tavata Ahtisaarta. Kostunican mukaan kyse on siitä, että nykyisellä toimitusministeriöllä ei ole valtuuksia neuvotella Kosovon tapaisista suurista kysymyksistä. Asia pitäisikin Kostunican mukaan lykätä seuraavan hallituksen käsiteltäväksi.

Serbian Eurooppa-myönteinen presidentti Boris Tadic sen sijaan todennäköisesti tapaa Ahtisaaren, kertoivat hallitusta lähellä olevat lähteet. Hänellä ei kuitenkaan ole todellista päätösvaltaa.

Serbiassa viikko sitten pidetyissä vaaleissa ei saatu selvää voittajaa, ja hallitusneuvotteluista onkin odotettu pitkiä ja vaikeita. Ahtisaari lykkäsi jo Kosovo-suunnitelmansa esittämistä Serbian vaalien vuoksi.

Ahtisaaren uskotaan esittävän Kosovolle rajoitettua itsenäisyyttä.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.