Mainos

Serbialainen oppositiopoliitikko vaatii Kosovosta luopumista

Serbialainen oppositiopoliitikko Cedomir Jovanovic on sanonut, että Serbialla on nyt tilaisuus "heittää menemään historian painolasti".

Serbialainen oppositiopoliitikko Cedomir Jovanovic kehottaa Serbian hallitusta tunnustamaan Kosovon itsenäisyyden. Jovanovicin mukaan Serbia ei voi eikä sen pidäkään hallita Kosovoa.

Albaanienemmistöinen Kosovon on virallisesti edelleenkin Serbian maakunta, vaikka alue onkin ollut YK:n hallinnassa vuodesta 1999. Kosovon tulevasta asemasta neuvotellaan Wienissä presidentti Martti Ahtisaaren johdolla. Useiden arvioiden mukaan neuvottelujen lopputuloksena on Kosovon jonkinlainen itsenäisyys.

Jovanovic, entinen varapääministeri, johtaa nykyisin liberaalidemokraattista oppositiopuoluetta. Jovanovic sanoi Danas-lehden haastattelussa, että Serbialla on nyt tilaisuus "heittää menemään historian painolasti". Serbian olisi Jovanovicin mukaan laadittava Kosovon albaanien kanssa sopimus, jolla Serbia tunnustaa Kosovon itsenäisyyden ja saa samalla takeet Kosovon serbivähemmistön aseman säilymisestä.

Serbian presidentti Boris Tadicia ja pääministeri Vojislav Kostunicaa elättelevät Jovanovicin mukaan edelleen haavekuvia Suur-Serbiasta. "Ontto mahtipontisuus ja isänmaallinen kaunomaalailu" ovat Jovanovicin mukaan syynä siihen, että Serbia on jo 200 vuotta turhaan yrittänyt uudenaikaistua.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.