Mainos

Serbiaan vaalit tammikuussa?

Serbiassa järjestetään ennenaikaiset vaalit 21. tammikuuta, poliittinen lähde kertoo. Lähteen mukaan Serbian hallitus päätti asiasta istunnossaan. Hallitus ei ole vahvistanut tietoa.

Serbian vaalit saattavat vaikuttaa YK:n Kosovo-päätöksen aikatauluun. YK:n erityislähettilään Martti Ahtisaaren on määrä esitellä ehdotuksensa Kosovon maakunnan asemasta turvallisuusneuvostolle vuoden loppuun mennessä.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan arvioi viikonloppuna, että työtä voidaan tarvittaessa jatkaa ensi vuoden puolelle. Ennen vaaleja julkaistun ehdotuksen pelätään muuten vaikuttavan äänestystulokseen.

Serbian länsimieliset puolueet ovat kannattaneet vaalien pitämistä joulukuussa, kun taas nationalistiset puolueet ovat ehdottaneet vaaleja helmikuun alkuun.

Kosovon pääministeri väläytti itsenäisyysjulistusta

Kosovon pääministeri Agim Ceku uhkaa julistaa maakunnan itsenäiseksi, ellei YK:n sovintoesitys takaa irtaantumista Serbiasta. Cekun mukaan yksipuolista itsenäisyysjulistusta pidetään yhtenä mahdollisuutena.

-En uhkaa turvallisuusneuvostoa. Sitä, miten julistamme itsenäisyyden, ei päätetä hätiköidysti vaan yhteistyössä ystäviemme ja strategisten kumppaneidemme kanssa, hän ilmoitti tiedotustilaisuudessa Pristinassa.

YK:n välittäjän Martti Ahtisaaren odotetaan tapaavan huomenna Kosovon niin sanotun yhteysryhmän, johon kuuluvat Yhdysvallat, Britannia, Saksa, Ranska, Italia ja Venäjä.

Kosovon tulevaan asemaan on ollut tarkoitus saada ratkaisu vuodenvaihteeseen mennessä. Neuvotteluiden on arveltu kuitenkin pitkittyvän ensi vuoden puolelle.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.