Mainos

Serbia yhä taipumaton Kosovo-kiistassa

Montenegron itsenäistyminen ei tasoita tietä Kosovo-neuvotteluille. Serbian valtiojohdon mukaan ulkomaiden painostus Kosovo-asiassa koetaan nöyryyttävänä ja se voi johtaa väkivaltaisuuksiin.

Serbia ja Montenegron ulkoministeri Vuk Draskovic on tänään vieraillut Helsingissä pohjustamassa suhteitaan EU:n seuraavaan puheenjohtajamaahan Suomeen.

Vain kolme päivää sitten pieni Montenegro äänesti itsenäisyydestään, ja sen suuri isoveli Serbia hyväksyi tuloksen itsenäisten kansojen veljeyden hengessä. Kosovon albaanien itsenäisyyspyrkimykset ovat kuitenkin aivan eri asia.

- Älkää nyt viitsikö! Kosovo ei ole koskaan ollut valtio. Ei koskaan, Serbian ulkoministeri Draskovic painotti.

Draskovicin mielestä YK:n ja EU:n suhde Kosovoon on kaksinaismoralistinen. Serbeiltä vaaditaan näyttöjä demokraattisuudesta, mm. sotarikoksista syytetyn serbikenraali Ratko Mladicin tuomista oikeuden eteen. Kosovon albaaneilta sen sijaan riittää pelkkä hyvän tahdon vakuutus.

Tästäkin tulee vielä Suomen valtion päänsärky EU-puheenjohtajuuden myötä. Draskovic kertoi toivovansa, että Serbian EU-lähentymisneuvottelut viedään päätökseen Suomen kauden aikana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.