Mainos

Serbia valmis harkitsemaan kunnallisvaalien uusimista

Serbian viranomaiset ovat valmiita harkitsemaan uusien kunnallisvaalien järjestämistä, sanoi ulkoministeri Milan Milutinovic. Milutinovicin mukaan vaaleja voidaan harkita, jos Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj jättää asiasta hyväksyttävän ehdotuksen Serbialle. Hän korosti kuitenkin, etteivät Etyjin suositukset sido Serbiaa.

Entisen Espanjan ulkoministerin Felipe Gonzalezin johtaman Etyjin ryhmän on määrä saapua huomenna Belgradiin selvittämään marraskuussa pidettyjen kunnallisvaalien oikeudenmukaisuutta. Vaalien tulosten mitätöinti on johtanut viikkoja jatkuneisiin mielenosoituksiin Serbiassa.

Yli 200 000 ihmistä osoitti jälleen tänään Belgradissa mieltään presidentti Slobodan Milosevicia vastaan ja vaati, että hän tunnustaa opposition vaalivoiton. Ulkoministeri Milutinovic vähätteli mielenosoituksia sanoen, että ihmisillä on oikeus ilmaista mielipiteitään kunhan se tapahtuu rauhanomaisesti. Hänen mukaansa hallituksen ja opposition välistä kiistaa on liioiteltu, ja se olisi pitänyt selvittää Serbian sisäisenä asiana.
(STT-AFP-DPA-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.