Mainos

Serbia taipuu opposition vaalivoittoon

Serbian pääkaupungin Belgradin vaalilautakunta päätti tänään palauttaa oppositiolle sen saavuttaman vaalivoiton kunnallisvaaleissa. Myös Nisin kaupungin vaalilautakunta teki hetkeä myöhemmin samansuuntaisen päätöksen.

Oppositio sai marraskuussa pidetyissä vaaleissa 60 paikkaa ja sosialistit sekä niiden liittolaispuolue Jugoslavian yhdistynyt vasemmisto yhteensä 23 paikkaa 110-paikkaiseen Belgradin kaupunginvaltuustoon. Viisitoista paikoista meni serbien radikaalipuolueelle ja kaksi demokraattiselle puolueelle. Kymmenen paikan kohtalo on vielä auki.

Serbian toiseksi suurimman kaupungin Nisin vaalilautakunta palautti tänään Zajedno-oppositiolle viimeiset neljä kiistanalaista valtuustopaikkaa, kertoi Belgradin televisio. Oppositio sai näin 41 paikkaa valtuustoon ja sosialistit sekä yhdistynyt vasemmisto yhteensä 28 paikkaa.

Nisin vaalilautakunta oli jo aiemmin palauttanut oppositiolle osittain sen vaaleissa saaman voiton, mutta Zajedno jatkoi vaatimuksiaan koko voiton tunnustamisesta. Hallitsevat sosialistit mitätöivät opposition vaalivoiton Belgradissa ja kolmessatoista muussa kaupungissa, mikä johti jo kahdeksatta viikkoa jatkuviin presidentti Slobodan Milosevicin vastaisiin mielenosoituksiin.

Belgradin vaalilautakunnan puheenjohtaja kuitenkin varoitti, että vaalien tulokset ovat edelleen alustavia. Kaupunginvaltuustoa ei hänen mukaansa voida muodostaa ennen kuin valitusaika on mennyt umpeen ja tulokset saadaan vahvistettua.

Belgradin kaupunginjohtaja Nebojsa Covic on erotettu, kertoi Belgradin radio tänään.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.